Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Stervensbegeleiding door Labyroos Uitvaartzorg

Praten over zorg in de laatste levensfase, afscheid nemen van het leven. Het is niet altijd makkelijk. Toch is juist dat praten over deze thema's ontzettend belangrijk. Het kan veel rust en zekerheid bieden. Voor jezelf. Maar ook voor de mensen om je heen waar jij het meest van houdt.

Sterven...van angst naar vertrouwen

Geboren worden opgroeien, ouder worden, sterven. De loop van het leven. Een zekerheid is dat het einde komt, maar hoe? Wat kunt u doen om, op een voor u goede manier, met de dood om te gaan? Wat is er nodig om niet met een gevoel van angst, schuld of verwarring het leven los te laten? Belangrijke vragen. Over de meest intense vorm van leven: het proces van sterven.
Bijna de helft van de Nederlanders heeft angst om te sterven. Ze stoppen het nadenken hierover ver weg en vinden het moeilijk om erover te praten. Zelfs met de meest dierbaren om hen heen. Meestal omdat ze niet weten wat er gebeurt tijdens het stervensproces. Dat tekort aan kennis maakt de angst alleen maar groter. Sterven is, op een andere manier natuurlijk, net zo ingrijpend als geboren worden. Je gaat een nieuwe, onbekende fase in. Maar gelukkig weten we als mensheid door de eeuwen heen veel over het stervensproces. Die oude kennis, over zowel de lichamelijke als emotionele, mentale en spirituele aspecten, kan helpen om je eigen levenseinde of dat van een naaste beter te begrijpen. Ook recente inzichten dragen daaraan bij. Zo kan de angst voor sterven plaatsmaken voor vertrouwen. En vertrouwen heeft alles te maken met je overgeven aan het onvermijdelijke. Kortom: acceptatie. Dat betekent een grote verlichting en rust in hoofd en hart.
Ik, Hedy kan u daarbij helpen. Door te luisteren. Door stil te zijn, door te lezen, kortom door waar u op dat moment behoefte aan heeft, of waar we samen op uitkomen.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren