Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over Labyroos Uitvaartzorg

Wij zijn Hedy van Barneveld-Groot Zevert en Ed Groot Zevert.
Hedy heeft Labyroos Uitvaartbegeleiding in 2012 opgericht, nadat zij de opleiding tot uitvaartbegeleider had afgerond. Recentelijk heeft zij de opleiding Stervensbegeleiding bij het Landelijk Expertisecentum Sterven gevolgd.
Daarvoor was zij werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg als begeleidster en zorgmanager. Ed was manager in het bedrijfsleven en is nu werkzaam in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

 

Onze visie op sterven:

Sterven behoort tot het leven.
“Tijdens het ziekbed van mijn vader in het ziekenhuis besprak ik met hem zijn laatste wensen. Hij wilde na zijn overlijden graag thuis opgebaard worden. Mijn familie was er eerst huiverig voor, omdat ze dit niet gewend waren. Achteraf waren mijn naasten dankbaar voor zijn keuze. We leefden samen intens naar de uitvaart toe. Ieder op zijn eigen wijze, maar allemaal dicht bij onze geliefde man, vader en opa”.

Onze samenleving wordt gekenmerkt door een ontkenning van dood en sterven.

Verschillende elementen hebben die ontkenning bepaald. Vandaag de dag leven grootouders niet meer samen met hun kleinkinderen. Weinigen hebben in de familie waarin zij zijn opgegroeid ervaring opgedaan met sterven. Kinderen worden niet meer geconfronteerd met het sterven van grootouders in het gezin.
Door de beschikbaarheid van gespecificeerde medische mogelijkheden is het ziek zijn ook vaak verschoven naar instellingen. De continuïteit van de zorg is overgenomen door beroepsmatige zorgverleners. Daardoor hebben kinderen en jongeren geen persoonlijke ervaring meer met het zorgen voor iemand die ziek en stervend is. De dood staat buiten het dagelijks leven.
Daar komt bij dat onze samenleving gericht is op uiterlijke schoonheid.
Het is ons streven bij te dragen aan het teruggeven van sterven aan de mensen. Zodat de dagen rondom het sterven en de uitvaart voor familie, overige dierbaren, voor de stervende of overledene
van hen zelf wordt, zonder angst, maar in vertrouwen.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren