Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Het afscheid vormgeven bij Labyroos

Voorgesprek:

Geboren worden, leven en sterven is het meest bijzondere dat er is.
Als je aanwezig bent bij het overgaan van leven naar dood, dan kun je het bijzondere van dit moment, dat vergelijkbaar is met de geboorte van een kind, ervaren. Plotseling is het er: het kind is geboren, of de laatste adem uitgeblazen. De stap over de drempel is gezet.
Geboorte, verjaren, verhuizen, trouwen; vaak bereiden we belangrijke gebeurtenissen goed voor. Voor onszelf en voor onze naasten.
Wat als je plotseling sterft, of te horen krijgt dat je nog enkele maanden zult leven? Hoe laat jij je dierbaren dan achter?
Denk eens na over uw eigen afscheidsviering en hoe u herinnerd zou willen worden. Wat vindt u belangrijk? En hoe zit het precies met uw uitvaartverzekering?
Door hier over na te denken helpt u ook uw nabestaanden met het regelen van een afscheidsviering die echt bij u past. Dit helpt hen met de verwerking van het verlies.
Wij helpen u graag bij het nadenken over en vastleggen van uw wensen. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld is.

Doen na overlijden:

Het moment dat iemand door de poort van de dood gaat is een stil moment.
Beseffen dat het echt waar is, is moeilijk. Even stil blijven met elkaar kan heel wezenlijk zijn.
Daarna, dit hoeft dus niet direct;
• (huis)arts waarschuwen
• familie op de hoogte stellen
• codicil/ testament/wensen en donorregistratie checken
• uitvaartbegeleider bellen

Regelgesprek:


Hierin bespreken wij met u, als nabestaande, alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Als u eraan toe bent kunt u contact met ons opnemen. Samen spreken we af op welk tijdstip wij naar u toekomen. Tijdens dit regelgesprek bespreken we alles wat er bij een uitvaart komt kijken.

Een uitvaart organiseren is vooral beslissingen nemen. Er is veel mogelijk; afscheid in besloten kring, uitbundig, in een restaurant, in de natuur of gewoon thuis. De uitvaart kan plaatsvinden in de aula van een begraafplaats of crematorium. Of in een kerk of bijvoorbeeld in een sportkantine. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft vervoer, opbaring , een kist, mand of wade keuze.
Labyroos helpt u met advies, organisatie, begeleiding en uitvoering. Het actief deelnemen aan de voorbereiding van de ceremonie draagt bij aan de verwerking van het overlijden. De afscheidsviering wordt zo een waardevolle herinnering.

Na dit gesprek

houden we de dagen t/m de uitvaart contact. Wij houden de staat van het lichaam in de gaten. We bespreken eventuele veranderingen. Wij stellen een offerte op. Tussentijds kunnen wensen en offerte aangepast worden. We maken een draaiboek voor de dag van de uitvaart.
Zelf de uitvaart regelen en doen; dat kan natuurlijk ook. Wij kunnen u voorlichten, op afstand begeleiden naar bijvoorbeeld de juiste instanties, of adviseren. Hiervoor rekenen wij een uurtarief. De gehele uitvaart valt dan onder uw verantwoording.
Belangrijk: geef bij een melding van overlijden bij uw verzekeraar duidelijk aan dat u uw uitvaart door Labyroos Uitvaartzorg laat regelen. Indien gewenst kunnen wij dit voor u verzorgen.

Dag van de uitvaart

Wij begeleiden de dag zoals afgesproken en zorgen ervoor dat u aan niets hoeft te denken.


Nazorg

Na ongeveer twee weken kijken we terug op deze intensieve dagen.
Ook brengen we de definitieve factuur.
Na een uitvaart moeten nabestaanden nog veel praktische zaken regelen. Wij kunnen u daarbij helpen. Zo kunnen wij u door verwijzen voor hulp om het huis op te ruimen of voor het regelen van de erfenis. Verder kunnen wij u adviseren en begeleiden bij het uitzoeken van een grafmonument of een plaats voor het verstrooien van de as.
Een gesprek van mens tot mens is ook mogelijk.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren